Nieuw kinderparadijs opent haar deuren

Op de grens tussen Diemen en stadsdeel Oost/ Watergraafsmeer opent volgende maand kinderdagverblijf Rovertjes, een opvang die werkelijk van alle gemakken voorzien is.

‘Kijk hier slapen straks de allerkleinsten’, glimlacht directrice Kristel Bovenkerk vol trots terwijl ze een van de drie slaapvertrekken laat zien waar straks baby’s hun welverdiende middagdutje gaan doen. ‘We willen dat de kinderen zich bij Rovertjes helemaal thuis voelen, het moet voor hen een feest zijn om hier straks naar toe te komen’.


Terwijl werklieden hier en daar nog een lik verf aanbrengen en de laatste hand leggen aan de hyper moderne kinderbedjes, geeft Kristel Bovenkerk een rondleiding. Direct is te zien dat het voormalige advocatenkantoor aan het Zuivelplein stevig verbouwd is om er voor te zorgen dat het de kinderen straks aan niks ontbreekt en nog belangrijker: dat het aan de allerlaatste veiligheidsstandaarden voldoet.


Prettig is dat de crechegangertjes alleen met leeftijdsgenootjes op een groep zitten. Er zijn drie groepen: baby’s, dreumessen en peuters. Die hebben hebben allemaal hun aparte speel- en slaapzaal. Dat is een bewuste keuze. ‘Voor de kinderen is dat een stuk rustiger’, legt Bovenkerk uit. ‘De hele groep draait op hetzelfde schema. Dat zorgt voor regelmaat’.


Uniek aan kinderdagverblijf Rovertjes is de enorme speelplaats. Alle groepen hebben openslaande deuren naar een binnentuin van bijna vijfhonderd vierkante meter. En dat betekent dat, zodra het weer het toelaat, er straks dus lekker veel buitengespeeld gaat worden. ‘We gaan daar ook een moestuintje aanleggen die de peuters straks zelf kunnen verzorgen, dan eten ze in de zomer dus eigengekweekte aardbeitjes’.

Op February 28, 2012