Kinderdagverblijf en BSO in gebouw

Kinderopvang in het gebouw van het Veenweidebad stond al een tijdje op het verlanglijstje van locatiemanager Sandra Mur van Optisport De Ronde Venen. Met de komst van OptiKids wordt die wens vervuld.

Haar eigen dochter van de eigenaresse van OptiKids, is de inspiratie voor de kinderopvang die zij in De Ronde Venen aanbiedt. “Als jonge, enthousiaste moeder heb ik kennisgemaakt met beide vormen van opvang. Als ervaringsdeskundige weet ik dus dat er zaken anders en beter kunnen.

Daarnaast weet ik als leerkracht, zowel in het basis- als in het voorgezet onderwijs, wat er dagelijks van kinderen verlangd wordt en hoe belangrijk rust, ontspanning en ontlading zijn na een drukke schooldag. Alle spel-, sport- en leisure-activiteiten stemmen we hier op af. Ik denk dat zowel ouders als kinderen zich goed zullen voelen bij OptiKids. Ouders worden begrepen en ondersteund, hun kinderen kunnen spelenderwijs genieten van de ontwikkelingskansen die wij hen bieden. Alles wat ik mijn eigen kind gun, gun ik andere kinderen. Dat is dan ook mijn uitgangspunt voor OptiKids: kinderopvang tot in de puntjes verzorgd.”

Nadat Optikids en Optisport De Ronde Venen elkaar hadden ontmoet, werden er al snel samenwerkingsplannen gesmeed. Sandra Mur: “We wilden al langere tijd kinderopvang bij het Veenweidebad in Mijdrecht realiseren, maar we hadden nog geen geschikte partner gevonden. Met OptiKids was er direct een klik, onze ideeën sluiten goed bij elkaar aan.” OptiKids: “Bij OptiKids willen we alle kinderen de allerbeste opvang geven en tegelijkertijd hun ouders wat zorg uit handen nemen. Een voorbeeld. Onze pedagogische medewerkers halen de kinderen na schooltijd op, laten ze even lekker ontspannen en brengen ze dan naar het Veenweidebad waar ze onder leiding van instructeurs van Optisport – met korting - zwemles kunnen krijgen. Is de les afgelopen, dan halen onze medewerkers de kinderen op, helpen ze bij het omkleden en nemen ze weer mee naar OptiKids. Daar kunnen ze nog even spelen of huiswerk maken en krijgen ze voordat ze naar huis gaan altijd een lekkere, verantwoorde warme maaltijd.”

Naast buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar is OptiKids een kinderdagverblijf voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar. OptiKids: “Maar ook voor ouders die een paar uurtjes gaan sporten in de Optisport Healthclub zijn er mogelijkheden om hun kinderen bij ons onder te brengen. Daarvoor kunnen ze het beste even kijken op www.optikids.nl. Daar is ook te vinden wanneer we precies opengaan en wat onze openingstijden en aanbiedingen zijn. Tevens leggen we op de site uit wat OptiKids Pedagogiek inhoudt, de wijze waarop wij vorm geven aan het pedagogisch handelen op onze kinderopvang.

Sandra Mur: “Wij zijn heel blij met de samenwerking met OptiKids, maar we hebben nog meer… Niet alleen is ons recreatiebad onlangs ‘aangekleed’ met een kleurrijke glijbaan en waterspuitende boerderijdieren, we beginnen op 1 september ook nog eens met unieke zwemlessen voor kinderen van 2 tot 4 jaar: Peuter Survival. Op die risicovolle leeftijd zijn kinderen te jong om zwemslagen te leren, maar ze kunnen zich wel overlevingstechnieken eigen maken. Van groot belang in ons waterrijke landje! Wij leren de peuters spelenderwijs omgaan met te water raken, drijven en onder water blijven. Ter ondersteuning dragen ze een speciaal drijfpakje. De lessen, in groepen van maximaal 6 kinderen, worden gegeven zonder dat de ouders aanwezig zijn. Ik realiseer me dat het erg spannend is om je kind op die leeftijd in het zwembad achter te laten, maar deze lessen zijn echt veilig en ook nog eens superleuk! En ook vanuit OptiKids kunnen de peuters deze lessen natuurlijk volgen.” Meer informatie over Peuter Survival staat op www.optisport.nl/veenweidebad.

Per 1 september staat ten slotte nóg een uitbreiding van de activiteiten van Optisport De Ronde Venen op de agenda. Vanaf dat moment is Sandra Mur met haar team ook verantwoordelijk voor het beheer van Sporthal De Scheg en van de Brede School in Uithoorn. Sandra Mur: “Voor De Scheg denken we onder meer aan de organisatie van markten, beurzen en shows. De komende weken is er nog van alles te regelen, maar ik kijk nu al uit naar de evenementen die we daar gaan verzorgen!”

Op November 9, 2012