KDV Het Kleine Volkje


Atjehstraat 32-1 2315 CV Leiden
0626020484 Klik om te bellen

Over KDV Het Kleine Volkje

KDV Het Kleine Volkje biedt antroposofische kinderopvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Doelstelling is het bieden van een plaats waar kinderen zich veilig, thuis en geliefd voelen, waar alle aandacht die zij nodig hebben aan hen wordt besteed en waarin zij zich harmonieus en gezond kunnen ontwikkelen tot kleuters die goed in hun vel zitten. Ieder kind mag zichzelf zijn en worden. We proberen datgene wat elk kind te bieden heeft (in deze levensfase in aanleg) tot ontwikkeling te laten komen. 
 
De basis van onze pedagogie is het antroposofisch mens- en wereldbeeld dat werd ontwikkeld door Rudolf Steiner begin 20e eeuw. In deze visie bestaat de mens uit lichaam, ziel en geest, die zich fase-gewijs een leven lang blijven ontwikkelen. Naast de zichtbare aardse wereld gaan we uit van een geestelijke wereld waar we vandaan komen en na onze dood weer terugkeren. De ontwikkeling van een individueel mens hangt samen met die van de gehele mensheid en de aarde.
Een kind is voor ons geen onbeschreven blad, maar iemand die ergens vandaan komt en op weg is ergens naartoe. Iemand die hier niet toevallig is, maar met bepaalde voornemens is gekomen. Wat het kind de wereld te bieden heeft en wat het nog wil leren is in aanleg al aanwezig. Pedagogisch medewerkers zorgen in de kinderopvang voor goede omstandigheden zodat wat in aanleg aanwezig is later echt te voorschijn kan komen.

Diensten

Kinderdagverblijf

Onze locatie

KDV Het Kleine Volkje


Atjehstraat 32-1 2315 CV Leiden
0626020484 Klik om te bellen