Kindercentrum In Bloei


Veldweg 1a 7973 KH Darp
06 23255839 Klik om te bellen

Unieke Kinderopvang in een bosrijke omgeving
Natuurbeleving, natuureducatie, buiten spelen
Kleinschalig, kleine groepen, vast team

Over Kindercentrum In Bloei

Kindercentrum In Bloei is een unieke kinderopvang, in een bosrijke omgeving. We zijn een kleinschalige kinderopvang en werken met kleine horizontale groepen.

Onze kernwaarden zijn:

Buiten & natuurbeleving;
We hebben een prachtige natuurlijke tuin. Onze kinderopvang ligt aangrenzend aan het bos. Onze tuin beschikt over bosjes waar je je in kan verstoppen, een prachtige moestuin, een bloementuin en veel gras en zand. Ravotten in de bosjes, wroeten met je handen in de aarde, vogels en insecten spotten. Je eigen groentes zaaien en oogsten. We zijn een echte groene kinderen en gaan met (bijna) alle weersomstandigheden naar buiten! Slecht weer bestaat niet.. en... modder is eraf te wassen :). Ook slapen de kinderen buiten in zogenoemde Lutje Potjes. Buiten slapen is volgens ons heel gezond.

Liefdevolle begeleiding:

Wij kijken constant naar de behoefte van een kind en spelen daar zoveel mogelijk op in. Kinderen willen gezien en begrepen worden en hebben behoefte aan verbinding, gewoon zoals ze zijn.

Onvoorwaardelijke begeleiding betekent voor ons dat we kinderen waarderen zoals ze zijn en om wie ze zijn en niet om wat ze doen. Het is belangrijk dat kinderen ook voelen dat wij ze onvoorwaardelijk waarderen, zodat ze zichzelf kunnen accepteren en ontwikkelen als goed mens. Om dit ook echt te kunnen uitvoeren, werken wij met kleine groepen en vaste begeleiding. De begeleiders investeren in nauw contact met het kind en de ouders, om het beeld van het kind zo compleet mogelijk te krijgen.

Creativiteit & Natuurlijke leeromgeving:

We beschikken over een prachtig atelier, die rijk gevuld is met materialen. Denk hierbij aan verschillende stiften, gereedschappen, kosteloos materiaal en zelf aan materialen zoals houtskool.

We leggen de focus altijd op het proces in plaats van op het eindresultaat, het gaat om het plezier. We vragen niet naar wát het kind heeft gemaakt, maar tonen interesse en laten kinderen zelf vertellen over hun creatie.

We zorgen ervoor dat de omgeving er altijd aantrekkelijk uitziet, zodat de kinderen uitgedaagd worden om te ontdekken, experimenteren en grenzen te verleggen. Het vormt het spel van kinderen en daarmee krijgen de ruimtes een pedagogische waarde.

Alle groepsruimtes zijn uitdagend ingericht en hierbij gaan we uit van wat kinderen kunnen. De nadruk ligt op de natuur en natuurlijke open (spel)materialen. Op de groepen staan open kasten, met (kosteloze) materialen waar kinderen alles uit kunnen pakken waar ze door worden uitgedaagd. We passen de ruimte steeds aan aan de behoeftes en interesses van de kinderen. Zo blijft eenzelfde groepsruimte steeds nieuwe uitdagingen bieden.

Bewuste Voeding:

We kiezen voor bewuste voeding, dit houdt in dat wij zoveel mogelijk kijken naar waar het product vandaan komt en wat erin zit. We leren kinderen waar voedsel vandaag komt. Dit doen we door op bezoek te gaan bij de lokale boer, bij de lokale voedseltuin en eigen groentes te verbouwen in onze eigen moestuin.

Voeding moet in onze ogen voedend zijn in plaats van vullend. Daarom kiezen wij voor volkoren producten met veel vezels en bieden wij zoveel mogelijk suikervrije voeding aan.

We beschikken over een grote keuken en koken graag met de kinderen, denk hierbij aan een lekker courgette ( uit eigen tuin) soepje, de kinderen helpen met het wassen en snijden van de courgette, ze helpen om de producten af te meten en wegen, de soep te roeren en te pureren. Wanneer je kinderen betrekt bij het kookproces, zijn ze sneller geneigd het te proeven.

Team:

Ons team bestaat uit gemotiveerde, zorgzame en bevlogen meiden. We zijn een klein en hecht team, zorgen goed voor onszelf en elkaar. Ieder heeft een rijke en volle rugzak met ervaring en expertise; in de kinderopvang, het onderwijs en als moeder. We vinden het belangrijk om ons te blijven ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel gebied. Zo zijn twee van onze begeleiders op studiereis geweest naar Reggio Emilia, daar hebben ze prachtige inspiratie op gedaan. Ook heeft een begeleider van ons een opleiding gevolgd over de eerste 1000 dagen van het kind.

We kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Meer weten?

www.kindercentruminbloei.nl

Foto's

Onze locatie

Kindercentrum In Bloei


Veldweg 1a 7973 KH Darp
06 23255839 Klik om te bellen