KOSMO


Twentepoort West 5 7609 RD Almelo
088 234 7400 Klik om te bellen

Over KOSMO

Ga je mee op ontdekkingsreis?
KOSMO biedt kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar en is dé kinderopvangorganisatie van Twente en de Achterhoek.

Kinderen zijn de toekomst
Voor alle kinderen een mooie toekomst met oneindig veel mogelijkheden. Eindeloos ontdekken. Daar draait het om voor de kinderen én voor KOSMO. De naam KOSMO is afgeleid van ‘de kosmos’; de eindeloze ruimte en alles wat dit omvat. De ‘poolster’ in ons logo staat symbool voor de pedagogisch medewerkers Zij hebben een ongeëvenaarde en onvoorwaardelijke toewijding in de zorg voor de kinderen. Met veel liefde en aandacht waken zij over de kinderen, zodat de kinderen met vertrouwen de wereld en alles daarbuiten op hun eigen wijze kunnen ontdekken. Als KOSMO zijn we ons bewust van onze rol en de verantwoordelijkheid die wij dagen als mede-opvoeder van de kinderen. KOSMO geeft de kinderen het vertrouwen, liefdevolle zorg en aandacht en stimuleert de kinderen om zichzelf te zijn. We willen dat kinderen letterlijk en figuurlijk ‘de ruimte’ te voelen om zo stapje voor stapje uit te kunnen groeien tot fijne, sociale en zelfbewuste jonge mensen. Op hun beurt zullen de kinderen een waardevolle bijdrage zullen leveren aan onze maatschappij en toekomstige generaties. Kinderen zijn de toekomst.

Vertaling naar de praktijk
Het bovenstaande noemen we de belofte aan onze kinderen. Om die belofte te waarborgen en elk kind de juiste begeleiding en ondersteuning te kunnen bieden in zijn of haar ontwikkeling maken we de vertaling naar de praktijk middels verschillende leeftijdsfase-afhankelijke groepen en hanteren wij een hierop nauwkeurig afgestemd pedagogisch beleid. Denk hierbij aan de motorische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen, maar in een latere stadium ook aan de vrijheid van zelfexpressie, de groei van zelfvertrouwen en de ontwikkeling van normen en waarden. Wij onderscheiden de kinderdagopvang (KDO) voor kinderen van 0 tot 4 jaar met babygroepen en peutergroepen, peuteropvang (PO) voor kinderen van 2-4 jaar en de buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Ook hanteren wij voor- en vroegschoolse educatieprogramma’s (VVE) om zo de optimale ondersteuning in de ontwikkeling van de kinderen te kunnen bieden op een ontdekkende en spelende wijze.

Meer info
Wil je meer weten over KOSMO, onze belofte, de kinderopvangproducten of specifieke vestigingen bij jou in de buurt? Bekijk dan even onze website, maar neem ook vooral contact met ons op. We staan je graag te woord!

Foto's

Diensten

Buitenschoolse opvang
Kinderdagverblijf
Peuteropvang
Peuterspeelzaal

Onze locatie

KOSMO


Twentepoort West 5 7609 RD Almelo
088 234 7400 Klik om te bellen