SKSG Ranonkel


Zuiderweg 70-8 9744 AP Groningen
050 556 6564 Klik om te bellen

Over SKSG Ranonkel

Babyopvang
Echt een familiegevoel, dat is hoe klanten ons omschrijven. De groepen houden we bewust klein, want we vinden het belangrijk iedere baby veel persoonlijke aandacht te kunnen geven. Kinderen voelen zich bij ons op hun gemak en kunnen zich spelenderwijs ontplooien. Kinderen ontdekken de wereld op een manier die past bij hun leeftijd en ontwikkeling. Samen met onze gespecialiseerde babymedewerkers maakt dit, dat Ranonkel zich een excellente babyopvang mag noemen.

Het kinderdagverblijf is voor kinderen van 0 tot 3 jaar: een verticale groep dus. En dat heeft veel voordelen! Alleen al door te kijken naar de oudere peuters, leert een jonger kind enorm veel. Kijken is nadoen! We werken bijvoorbeeld met het principe ‘samen spelen, samen delen’. Dingen als dit – op jonge leeftijd – leren is superbelangrijk voor de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden. Toch zorgen we ook voor voldoende rust voor de jongsten. Daarom splitsen we de groep dagelijks wel een poos, zodat de baby’s ook niet té veel indrukken krijgen op een dag.

Peuterspeelzaal Hoogkerk
Ook voor peuterspeelzaal kun je bij ons terecht. Hiervoor werken we met het VVE-programma Startblokken; wat garant staat voor een goede voorbereiding op de basisschool. We kijken goed naar de ontwikkeling van ieder kind en spelen in op wat hij/zij nodig heeft. Sommige kinderen helpen we met taal, anderen hebben juist medisch extra aandacht nodig. Maar ook lastige kwesties gaan we niet uit de weg, zoals moeilijk gedrag van een kind. Ouders die hiermee worstelen, ondersteunen we graag.

De Kiwi groep
De Kiwi groep is een speciale 3-4 jarigen groep in basisschool De Ploeg. Voor veel kinderen is beginnen op de basisschool een pittige stap. Zeker in Hoogkerk, waar herfstkinderen al met 3 jaar aan school beginnen. Dat kan makkelijker! Daarom zijn we begin 2019 de Kiwi groep gestart. Spelletjes en sportieve activiteiten zijn een superleuke manier om kinderen van alles te leren. Ons doel is om de peuters en kleuters samen onder te dompelen in spel, taal, creativiteit en sociale interacties, waardoor zij vol zelfvertrouwen en blij op school kunnen starten. Wij werken hierin samen met de ouders aan een drempelloze overgang naar het kleuteronderwijs. Zo geven we de kinderen aandacht op eigen ontwikkelingsniveau.

BSO Hoogkerk
Leuk en gezellig, dat is wat we als buitenschoolse opvang vooral willen bieden. Bij ons hebben de kinderen veel inspraak bij de activiteitenplanning, want zelf leren kiezen is ook belangrijk in hun ontwikkeling. We organiseren iedere dag andere activiteiten, vaak samen met de Vensterschool en de sportclubs. Daarnaast werken we op de BSO we aan de hand van “meervoudige intelligentie” en het TOP-programma. Bij TOP kunnen kinderen onder deskundige begeleiding zichzelf en de wereld ontdekken, waarbij ze veel vrijheid en zelfstandigheid krijgen. Op die manier krijgen de kinderen alle ruimte om te experimenteren, eigen interesses en behoeftes te ontplooien en ervaringen op te doen.

BSO Ranonkel is aangesloten bij de volgende scholen in Hoogkerk:

-OBS de Ploeg
-Anne Frank School
-GBS Rehoboth
-Diverse scholen van het speciaal onderwijs

Diensten

Buitenschoolse opvang
Kinderdagverblijf
Peuteropvang
Peuterspeelzaal
Vve

Onze locatie

SKSG Ranonkel


Zuiderweg 70-8 9744 AP Groningen
050 556 6564 Klik om te bellen