Stichting Kinderopvang Kralingen


Oostzeedijk Beneden 41 A 3062 VL Rotterdam
0102400092 Klik om te bellen

Over Stichting Kinderopvang Kralingen

Jarenlange ervaring in Kralingen!
SKK verzorgt al decennia lang de dagelijkse opvang van ruim 500 kinderen op vier locaties in Rotterdam - Kralingen. Wij bieden hele en halve dagopvang, naschoolse opvang en montessori peuteropvang en indien gewenst een warme maaltijd tussen de middag! Wij zijn open van 7.00 tot 18.30 uur.

Lichte locaties midden in het groen
Onze locaties kenmerken zich door hun lichte, huiselijke uitstraling en royale, groene buitenruimtes. Locatie Skippy bevindt zich midden in het oude Kralingen, locatie Marijke aan de rand van Kralingen tussen groene (sport)velden en speeltuin met ruime parkeergelegenheid. Dit laatste geldt ook voor de Peutergroep en Naschoolse Opvang.

Samen beleven, van elkaar leren
Dat kinderen met plezier naar onze opvang komen, vinden wij het belangrijkst. Samen beleven met vriendjes, veel buiten spelen en jezelf ontwikkelen in kleine groepjes met lieve, gediplomeerde pedagogisch medewerkers. De kinderen worden ingedeeld op leeftijd. Onze activiteitenbegeleidster doet pre school activiteiten met de 3+ kinderen. Bij de Montessori Peutergroep leren kinderen het vooral zelf te doen en bij de naschoolse opvang mogen kinderen zelf kiezen aan welke (buiten)activiteit ze meedoen. SKK biedt kinderen een warme, veilige en stimulerende omgeving waarin zij zich individueel maar juist ook in groepsverband kunnen ontwikkelen. SKK heeft 2 dagverblijven KDV Skippy en KDV Marijke en 6 NSO groepen bij NSO De Speeltuin. Ook de Montessori Peuterschool Kralingen is onderdeel van SKK.

Activiteitenbegeleidster voor de 3+ kinderen
SKK heeft een vaste activiteitenbegeleidster voor alle kinderen van 3 jaar en ouder. Zij bereidt de 3+ kinderen zo goed mogelijk voor op de basisschool. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van voorschoolse methodes die aansluiten bij de actuele thema's van het kinderdagverblijf. Verder werkt zij wekelijks met kleine groepjes waarbij de sociale, cognitieve en motorische ontwikkeling gestimuleerd wordt. Thema's die vaak terugkomen zijn bijvoorbeeld tegenstellingen, tellen, vergelijkingen etc. Na de activiteiten maakt de begeleidster een verslagje zodat ouders kunnen lezen wat hun kind die dag geleerd heeft.

Activiteitenbegeleider
Eén van de pedagogisch medewerkers van de NSO [tevens docent lichamelijke opvoeding] geeft elke week sport en bewegingactiviteiten voor de kinderen van de dagverblijven.

Foto's

Diensten

Buitenschoolse opvang
Kinderdagverblijf
Peuterspeelzaal

Onze locatie

Stichting Kinderopvang Kralingen


Oostzeedijk Beneden 41 A 3062 VL Rotterdam
0102400092 Klik om te bellen