‘t Pippi Huis


Delftweg 18 2289 AJ Rijswijk
06-19835206 Klik om te bellen

Over ‘t Pippi Huis

Wie zijn wij?

Pippi Huis is een kleinschalige antroposofische kinderopvang in Rijswijk, niet ver van de Vrije School Widar in Delft. Trudy Jongenotter is eigenaresse. Zij is als gastouder begonnen om zowel voor haar eigen kinderen als andere kinderen te zorgen. Toen haar eigen kinderen groter werden, is ze als kleinschalig kinderdagverblijf verder gegaan om samen met collega's te kunnen werken. We werken met een klein, vast Pippi team van beroepskrachten, waarbij stagiaires en vrijwilligers ons ondersteunen. 

Wat doen we?

Wij voeden kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar en doen dit in een mooi woonhuis langs de Vliet. Door onze huiselijke en geborgen sfeer krijgt een kind al snel het gevoel dat “je mag zijn, wie je bent”.  En daar doen we het voor! Dit concept werkt, omdat we de kinderen en baby’s voldoende, oprechte en pure aandacht kunnen geven. Niet alleen de aandacht is puur, ook onze voeding is biologisch en onze materialen duurzaam of zelfgemaakt. 

Waarom puur en biologisch?

Wat we belangrijk vinden is dat kinderen met natuurlijke materialen spelen en kunnen voelen! Daarom hebben we veel houten speelgoed en bijv. mooie, stoffen poppen. Deze echtheid maakt dat kinderen anders beleven. Bij puur hoort ook de beleving van de seizoenen, daarom gaan we elke dag naar buiten. Elke dag maken we met de kinderen een wandeling. En na de wandeling eten we een warme, biologische maaltijd, welke door onze vrijwilligers is bereid.. mmmmm lekker smullen.

Zijn de kinderen moe geworden van alle indrukken, dan kunnen ze in speciale buiten bedden slapen. Baby's slapen soms nog in hun eigen kinderwagen, net zoals in scandinavische landen gebruikelijk is. 

Hoe kun je kennismaken met Pippi Huis?

Ben je nieuwsgierig geworden, bel of vul het contactformulier op onze site in. We vinden het altijd gezellig als je vrijblijvend langs komt voor een kopje thee. Neem je kindje mee dan kan het de sfeer voelen. 

Worden wie je bent? Dat wordt je door pure aandacht krijgen, gezond eten, ontspannen slapen en veel buiten zijn

Foto's

Bij de beestjes met kinderopvang Pippi Huis in Rijswijk

Diensten

Kinderdagverblijf

Onze locatie

‘t Pippi Huis


Delftweg 18 2289 AJ Rijswijk
06-19835206 Klik om te bellen